هرآنچه باید مادران درباره مراقبت از کودک و استحمام کودک بدانید
نکاتی را به شما مادران عزیز یاداور خواهیم شد در رابطه با مراقبت از کودک و استحمام کودک که امیدواریم از این نکات برای نگهداری از کودک خود به خوبی استفاده کنید، در ادامه به مراقبت از کودک و استحمام کودک و پرستار کودک بیشتر می پردازیم.
چه نکاتی برای مراقبت از کودک و استحمام کودک مهم است؟
- برای مراقبت از کودک و استحمام کودک باید بدانید برای جلوگیری از سوختگی در اثر آب جوش درجه ی آبگرمکن را روی شماره 45 قرار دهید یا اگر درجه ندارد حتما دست خود را زیر آب بگیرید و آب به میزانی گرم شده باشد که دستتان نسوزد و این را نیز بدانید که پوست کودک نازک تر است و باید دما را به خوبی تنظیم کنید.
- برای اینکه بتوان از مایع صابون بهتر و راحت تر استفاده شود آن را در یک جا صابونی مناسب قرار دهید.
- همراه با استحمام کودک شما هم به هر حال خیس میشوید، بهتر خودتان هم به همراه کودک حمام کنید.
- زمانیکه میخواهید کودک را در داخل وان قرار دهید، به طور کامل کودک را جاساز کنید که هیچگونه احتمال سر خوردن و لیز خوردن در داخل حمام نباشد.
- اگر تصمیم داشتید کودک را در داخل سینک ظرفشویی بشویید حتماً دارای شیر متحرک باشد و تمامی ظرفها شسته باشد و محلی بسیار مناسبی را برای کودک فراهم کنید اما پیشنهاد میکنیم در حمام اینکار را انجام دهید.
- از قبل حمام حتماً حوله ی کودک را روی رادیاتور شوفاژ گرم کنید تا زمانیکه کودک از حمام بیرون آمد با این حوله ی گرم او را خشک کنید، نوزاد گرمای مطبوع آن را بسیار دوست خواهد داشت نکات مراقبت از کودک برای سرما نخوردن کودک را نیز مورد توجه قرار دهید.
زمان استحمام کودک در چه زمانی است؟
زمانی که نوزادان به مصرف غذاهای جامد و نیز خزیدن و قل خوردن بر روی زمین را شروع بکنند برای آنها یک بار حمام رفتن کافی است، بهتر است دست و صورت و گردن و ناحیه پوشک را روزانه بشویید.
اگر کودک شما استحمام را دوست دارد میتوانید روزانه او را استحمام کنید ولی به فاصله ی زمانی کوتاه 10 دقیقه بیشتر نشود، بهتر است بیش از 3بار استحمام انجام ندهید، چون این کار باعث خشک شدن پوست نوزاد میشود و بهترین زمان قبل از خواب آنهاست که بعد از حمام با آرامش بخوابند.
چرا بعضی از کودکان از حمام می ترسند؟
بعضی از کودکان از حمام کردن می ترسند و اصلاً لذتی از حمام رفتن نمیبرند، این موضوع برای شما اهمیت داشته باشد و پیگیر علت آن باشید که چرا کودک شما از حمام رفتن می ترسد، ممکن است گاهی دلیل ترس کودکان از حمام این باشد که شما تمام بچه ها را دریک زمان به حمام می برید، اگر کودک از آب می ترسد کم کم ترس اورا از بین ببرید تا کودک در داخل حمام احساس امنیت بکند.
ترس واکنش هیجانی است که هنگام احساس خطر برای کودک پیش می آید، علائم ترس متغیر است در کودکان این ترس ممکن است از تاریکی، تنهایی، حمام رفتن باشد، نکته ی مهم دیگر این است که شاید ترس محصول یادگیری و اکتسابی باشد، اگر از حمام می ترسد اجازه دهید وقتی وارد حمام شد در ابتدا با آب بازی کند و شما لیف را به آرامی بر روی بدنش بمالید فرزند خود را به داخل وان یا استخر ببرید که آب بازی کند و ببیند که هیچ خطری او را تهدید نمی کند.
انواع ترس از حمام چیست؟
بعضی از بچه ها از شست و شوی سرشان در داخل حمام متنفر هستند چون آب به داخل دهان و بینی آنها می رود و ممکن است شامپو چشم هایشان را بسوزاند، به این دلیل مجبور هستند که چشمهایشان بسته باشد دچار دلهره و اضطراب می شوند، دست خود را جلوی کف و آب بگیرید تا کمتر بر روی صورت و چشمان کودک شما بریزد.
راهکار رفع ترس از آب چیست؟
شما والدین عزیز می توانید با قرار دادن یک ظرف بزرگ در حمام آن را از آب پر کنید، اجازه دهید که شما با همان لباس راحتی که در خانه به تن داشته اید در حالی که در حمام باز است به داخل رفته وآب بازی کنید.
کودک باید به صورت نمایش و بازی از آب لذت ببرد، در حالی که در حمام باز است و کودک در نزدیکی حمام قرار دارد هر چند که ممکن است بخاطر ترس از آن مکان دور شده باشد ولی با شنیدن صدای خنده و آب به سراغ شما می آید، وقتی نزدیک شما شد از او نخواهید که زود به شما ملحق شود، شما به کار خود در حمام ادامه دهید چندین بار این عمل را تکرار کنید که کودک متوجه شود خطری او را تهدید نمی کند، و از ریختن آب بر روی سر کودک اجتناب کنید، اختیار در عمل، کودکان را از بحرانی و ترس آور تلقی کردن و یا محرک های ناشناخته دور کرده و استقلال عمل آنها باعث تسلط ایشان بر محرک های ترسشان میشود.
نکاتی در مورد لیف حمام کدامند؟
- اگر حمام تاریک و مرطوب می باشد باید لیف جایی خارج از حمام قرار دهید.
- به مدت طولانی لیف را در داخل حمام تاریک و مرطوب قرار ندهید، ممکن است به بیماری های قارچی و عفونی تبدیل شود.
- لیف را برای خشک شدن در معرض نور آفتاب قرار دهید.
- اگر لیف تغییر شکل و یا بافت و رنگ پیدا کرده است بهتر است لیف جدیدی تهیه کنید.
- افرادی که پوستشان خشک است بعد از حمام کردن باید با روغن حمام و نرم کننده های پوست بدن استفاده کرد تا خشکی برطرف شود.
- لیف کشیدن زیادی هم بر روی پوست های حساس ضرورتی ندارد، برای نوزادان یک بار لیف زدن کافی است.
- همیشه با آب ولرم عمل استحمام را انجام دهید و زمانش طولانی نباشد.
- بهتر است از لیف های نرم استفاده شود، استفاده از لیف های زبر و خشن که باعث آزار پوست میشود توصیه نمی شود.
حمام بردن نوزاد در چه زمانی مناسب است؟
اینکه کودک را در شب یا روز به حمام ببرید بستگی به شما دارد، برای حمام باید صبر و شکیبایی داشته باشید و همیشه زمان حمام باید آرامش کافی داشته و از موضوعی ناراحت نباشید که ذهنتان درگیر نباشد.
بعضی از افراد زمان صبح را برای استحمام قرار می دهند، در این زمان نوزاد بسیار هوشیار است و بعضی دیگر معتقد هستند که در زمان نزدیک به خواب کودک باشد که پس از استحمام با آرامش بخوابد.
توجه کنید که کودک شیر خورده باشد البته بعد از چند دقیقه که شیر کودک هضم شد به حمام ببرید.
در زمان حمام کردن چه توصیه ایی به والدین میشود؟
- هنگام حمام کردن کودک هرگز محل را ترک نکنید در ویکی پدیا نیز در این مورد نوشته است.
- قبل از اینکه وسایل حمام کودک را آماده نکردید، کودک را به داخل حمام نبرید.
- تنظیم درجه ی آب حمام را فراموش نکنید.
- هیچ گاه وان حمام را پر نکنید که بسیار برای کودک خطرناک است.
- از کودکان زیر یکسال برای قرار دادن روی صندلی در حمام اجتناب کنید.
- بی توجهی کردن به خطرات وان حمام
- بیش از حد از کف و صابون استفاده کردن والدین
- اجازه دادن به نوزاد برای بازی کردن با لیف و صابون کار اشتباهی است.
- بیش از حد ماندن در داخل حمام برای کودک مضر است.
چند نکته ی مهم در مورد حمام بردن کودک : از گوش پاک کن برای خشک کردن گوش کودکان استفاده نکنید، 2تا3 بار در هفته وقت برای استحمام بگذارید و زمان مناسب بین5تا10 دقیقه هست برای حمام کردن کودکان و خشک بودن پوست نوزاد طبیعی است و بعد از حمام حتماً با روغن بدنش را چرب کنید تا از پوسته پوسته شدن بدنش جلوگیری کنید.
زمان گرفتن ناخن کودک : بهتر است بعد از حمام که ناخن کودک نرم است برای کوتاه کردن ناخن قرار دهید، سعی کنید اجازه دهید که کودک بخوابد چون در این زمان دست و پایش را کمتر حرکت می دهد، ناخن گیر را در یک دست و با دست دیگر دست کودک را بگیرید و تمام طول آن را به طور مستقیم ببرید، اگر بریدگی ایجاد شد سریع فشار دهید چون زود بند می آید و می توانید کمی کرم انتی بیوتیک بر روی آن بمالید.
ما در طلوع حیات سعی داریم مطلب مراقبت از کودک و استحمام کودک را چند روز یکبار بروزرسانی کنیم تا شما مادران عزیز بتوانید با روش های اصولی از کودک خود مراقبت کنید و مثل یک پرستار کودک در منزل از کودک دلبندتان مراقبت کنید.
10 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام و عرض ادب خواستم از شما تشکر کنم برای پرستار اعزامی تون خانم زیوری، خیلی صبور و مهربان هستند و به دخترم در انجام تکالیفش کمک می کنند و این باعث شده دقت و تمرکز دخترم هم افزایش پیدا کند
با سلام از رضایت شما خرسندیم
موفق باشید
سلام برای مراقبت از کودک اوتیسمی هم پرستار دارید؟
عرض ادب و احترام، بله پرستار متخصص برای مراقبت از کودک اتیسمی هم داریم
یه سوال داشتم شما پرستار بچه ای دارید که به بچه هم زبان اموزش بده هم ساز؟
سلام و دورد بله داریم، لطفا با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید تا بهتر راهنمایی شوید
سلام مقاله خیلی خوبی بود ممنون از شما🙏
سلام و عرض ادب مقاله مفید و کاربردی بود، تشکر از شما
خیلی خوبه که به این جزییات مهم هم می پردازید، موفق باشید
به نکته های خیلی خوبی اشاره کردید واقعا، من خودم پرستار کودک بودم و میدانم توجه به هر نکته چقدر میتونه مهم باشد.